Apple gaat vanaf 1 juni alleen nog maar native apps toestaan op de Apple Watch

Apple kondigde dit weekend aan dat software ontwikkelaars vanaf 1 juni gebruik moeten maken van de watchOS 2 SDK zodat toekomstige Apple Watch-apps niet meer gebruik maken van de trage WatchKit applicaties die afhankelijk zijn van een iPhone. Hierdoor zal de Apple Watch steeds meer gebruik kunnen maken van native apps zodat de vreselijke traagheid van het horloge op den duur iets zal verdwijnen.

Vrijwel alles wat je nu op een Apple Watch ziet stuurt je iPhone via een bluetooth verbinding naar je Apple Watch. Door de komst van de watchOS 2 zou dit sneller moeten gaan maar hier is eigenlijk ook nieuwe hardware voor nodig. Op de huidige Apple Watch gaat het opstarten van een native app 3x sneller.

Volgens de Wall Street Journal krijgt de Apple Watch 2 de mogelijkheid om zelf connectie te maken met internet. Hoe Apple dat gaat doen staat niet in het bericht technisch zou het kunnen via tethering via een iPhone of met een ingebouwde chip waar je connectie met internet mee kan maken.

Telecom providers staan vast al te juichen voor zo’n extra device met mobiel internet maar consumenten zijn daar volgens ons wel klaar mee. Tethering via een iPhone of Android ;-) is prima maar nog meer kosten voor data is niet meer van deze tijd. Volgens het bericht in The Wall Straat Journal heb je geen iPhone meer nodig voor de Apple Watch 2. laten we hopen dat Apple zich bedenkt en dat het bij tethering blijft.

In het bericht staat ook dat de Apple Watch 2 een snellere processor krijgt voor native apps. De native apps zullen op de nieuwe Apple Watch beter maar ook sneller werken. Volgens geruchten zien we de Apple Watch 2 op de keynote van de WWDC 2016 conferentie, en die is zoals we in januari al schreven op maandag 13 juni. Hopelijk stelt Apple die introductie nog even uit tot september en zien we de Apple Watch 2 pas op het moment dat iedereen er klaar voor is. Daar bedoelen we mee dat we niet weer een horloge zien dat half af is.
native