Angela Ahrendts: Apple Watch is pas vanaf juni verkrijgbaar in Apple Stores

Angela Ahrendts is bij Apple verantwoordelijk voor de Apple Stores en ze heeft haar medewerkers in het Verenigd Koninkrijk laten weten dat de Apple Watch niet vanaf 24 april verkrijgbaar zal zijn maar pas in juni. Het bericht is in handen van The Telegraph en sluit mooi aan bij ons artikel van vanmorgen. Consumenten worden doorverwezen naar de Apple website om daar hun Apple Watch te bestellen. Of dat te maken heeft met de grote vraag naar het horloge of door productieproblemen is niet duidelijk. Het is onduidelijk of  de Apple Watch in Nederland ook in juni verkrijgbaar zal zijn, wij achten die kans zeer klein.

Reuters heeft samen met Ipsos een enquete gehouden onder 1829 Amerikaanse volwassenen over de Apple Watch. Belangrijkste vraag was of ze er een willen kopen en dat willen 6% van de Amerikanen wel. Het aantal mannen dat geïnteresseerd is in het horloge is twee maal zoveel als onder vrouwen. De meeste geïnteresseerden zijn dertigers, 13% van die groep overweegt de aankoop van de Apple Watch. In de leeftijd tussen 18-29 jaar denkt 10% erover om het Apple horloge te kopen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 15% van de iPhone eigenaren de aankoop van een Apple Watch overweegt. Dat is handig want zonder een iPhone heb je helemaal niets aan het horloge. 8% van de ondervraagden overweegt de aankoop van een iPhone om de Apple Watch te kunnen gebruiken.
watch