GoPro stelt de release van de Karma drone uit van komende maand naar eind van 2016

GoPro presenteerde gisteren cijfers over het eerste kwartaal van 2016. Ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar daalde de inkomsten met 49%. De winst daalde met meer dan 100 miljoen dollar van 22 miljoen dollar winst in 2015 naar $121 miljoen verlies nu.

GoPro kondigde ook aan dat de Karma drone die binnenkort op de markt zou komen nog niet klaar is. Het bedrijf stelt de release uit naar het einde van dit jaar. In februari liet GoPro als afleidingsmanoeuvre voor de voorgaande slechte kwartaalcijfers de eerste beelden zien van de Karma quadcopter maar investeerders raakten daar niet opgewonden van. Dat blijkt nu ook terecht want GoPro kan de release van de Karma blijkbaar ook niet waarmaken. Dat zal opnieuw imago schade opleveren want veel meer dan de veel te dure 360 graden virtual reality omni rig van zo’n €5000 en software waar niemand op zit te wachten is er afgelopen tijd niet verschenen van GoPro.

De GoPro Hero4 camera’s (silver en black) doen het qua verkoop nog steeds goed, omdat het technisch nog steeds de beste action camera’s zijn die er te koop zijn. Toch stammen deze camera’s al weer uit 2014 en wachten veel consumenten op de komst van de Hero 5. Daar horen we ook steeds minder over. Dat zou kunnen betekenen dat de camera bijna klaar is maar gezien de uitstel van de release van de Karma drone vrezen we het ergste.

Als we het aantal verscheepte GoPro’s uitsplitsen dan zorgde de GoPro Hero 4 serie voor de meeste inkomsten met 50% van het aantal verscheepte GoPro’s, de goedkopere GoPro Session verkoopt met 40% verscheepte units iets minder goed. De best verkopende GoPro in de Verenigde Staten is de GoPro Hero 4 silver met het standaard LCD-display op de achterzijde. Op de tweede plaats van best verkopende GoPro staat de Session.
GoPro hero 4