GoPro investeert fors in mobiele editing software die nu al gratis verkrijgbaar is

GoPro moet vernieuwen en dat gaat het bedrijf later dit jaar doen met een drone en de GoPro Hero 5. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer we de nieuwe action camera van GoPro kunnen verwachten maar veel heeft te maken met de komst van de GoPro Karma drone. Na de release van de drone komt er een 360-graden GoPro op de markt en pas daarna de Hero 5.

Je zou op zijn minst een nieuwe camera in de lente verwachten, het moment dat iedereen weer buiten gaat spelen maar volgens insiders is GoPro nog niet helemaal klaar met de Hero 5. De huidige GoPro Hero 4 stamt inmiddels al weer uit september 2014 en de GoPro Session kunnen we je niet echt aanraden. Dat weten potentiële kopers ook en die wachten voorlopig op de Hero 5 of een vergelijkbare opvolger van de huidige GoPro Hero 4 camera’s.

Aandeelhouders zeggen inmiddels massaal het vertrouwen op in GoPro en stoppen hun geld weer in bedrijven die innovatiever zijn op dit moment. Het aandeel GoPro kelderde hierdoor de afgelopen maanden flink en daardoor was GoPro zelfs genoodzaakt om flink te reorganiseren. GoPro kocht gisteren voor 22% van het resterende vermogen twee bedrijven op die mobiele video applicaties maken. GoPro wil zich naast het leveren van camera’s ook gaan verdiepen in gebruiksvriendelijke software om video’s te maken van het materiaal wat je opgenomen hebt met een GoPro.
GoPro logo
De Franse iOS app replay voor de iPhone en iPad kennen we al want die zagen we tijdens het Apple Event van de iPad Air 2. De app was in 2014 app van het jaar maar is vrij prijzig door de in-App aankopen. Daarbij voegt de app weinig toe in vergelijking met andere video montage applicaties die soms al gratis verkrijgbaar zijn zoals Splice die GoPro ook heeft opgekocht.

GoPro heeft nu nog niet de intentie om de twee applicaties te gaan samenvoegen. Het bedrijf wil vooral leading zijn met mobiele editing tools voor iOS en Android in de nabije toekomst. Opvallend is wel dat we 3 van de kenmerkende blauwe blokjes uit het GoPro logo eerder al tegen kwamen in een voorbeeldfoto van de Splice app.
Splice-GoPro
GoPro heeft in totaal $105 miljoen betaald voor de aankoop van de twee bedrijven inclusief de software. Volgens insiders is dat 22% van het resterende vermogen van het bedrijf. Het aandeel GoPro is sinds juli vorig jaar met 80% gedaald en je zou bijna gaan hopen dat Apple het bedrijf opkoopt en er nog iets verstandigs mee gaat doen. Op dit moment is GoPro alleen nog maar goed in geld verbranden.